Бъдещето се ражда 
в идеите, които имаме днес

Публична изява на клуб по волейбол „По-бързо, по-високо, по-силно!”

volejboll02
На 26.02.2018 г. се проведе публична изява на клуб по волейбол „По-бързо, по-високо, по-силно!”. Целта на заниманието бе свързано с демонстриране на изучените елементи от волейболната игра, чрез провеждане на среща между участниците в клуба.
Учениците бяха разделени по двойки и на същите бяха дадени упражнения, свързани с подаване на топката. В последствие заниманието продължи с подготовка и последващо забиване, както и блокада. В края на упражненията учениците бяха разделени на групи, като едните изпълняваха начален удар, а другите посрещаха топката. Тъй като заниманието бе предвидено в рамките на един час се премина към разделяне на учениците на отбори. Така бе направен мини турнир, като състезанието беше на принципа всеки срещу всеки. Посредством тези двубой се проследи умението на всеки един от участниците в клуба.

Публична изява на клуб “Математиката лесна и интересна”

math2

На 24.01.2018 г. в 21. СУ „Христо Ботев“ се проведе публична изява на клуба за извънкласни дейности по интереси “Математиката лесна и интересна”. Работилничката за интересни текстови задачи работи под пълна пара първият час. На база изученото до този момент, съчетавайки логика, креативност и знания, задачите бяха създадени. След това внимателно написани, завързани във форма тип „фишек” и дарени на клуба по четене.

Публична изява на клуб “Математиката лесна и интересна”

math1
На 19.01.2018 г. се състоя публична изява на клуб „Математиката лесна и интересна” . В 5-ти кабинет на 21. СУ "Христо Ботев" се проведе представителен пазар на интелектуален труд. Децата от групата прдварително проектираха забавни настолни игри тип „Пъзел”. В този час те изрязаха, оформиха, пакетираха и етикираха своята „стока”. Според тяхна самооценка на трудността на изработка и времето отнето в направа бе поставена символична цена. Всички присъстващи, преминаващи по коридорите и съседни групи имаха удоволствието да преминат през импровизираните сергии и да закупят пъзел.

Публична изява на клуб по волейбол

volejboll

На 19.01.2018 г. от 14.30 ч. до 16.00 ч. се проведе публична изява на Клуб по волейбол „По-бързо, по-високо, по-силно!“. Проведеното практическо занимание имаше за цел да запознае и подготви учениците с постовете във волейболната игра – въртене, подаване, смяна на постовете по време на игра. Тренировката започна с общо разгряване на различни мускулни групи и продължи със специализирана подготовка с топка.

Прочети още...

Публична изява на клуб “Четенето – забавно, полезно, занимателно”

zabavno chetene
На 21.12.2017 г. бе проведена втората част на Коледно междучасие на група по интереси „Четенето – забавно, полезно, занимателно”. Целта бе да се представят художествени текстове на коледно-новогодишна тематика пред публика. Сформирана предварително и подготвена група от участниците представиха текстовете "Тримата сърдитковци" и "Почивният ден на Дядо Коледа"от А. Жекова, както и допълнителни текстове: "Подаръкът" и "Елхата” (популярни текстове). Настроение, усмивки и радостни възгласи съпътстваха чутите текстове в посетените групи. Децата от клуба се почувстваха като изкусни разказвачи.